• Edicto listado de calificaciones obtenidas en el primer ejercicio. 

Formulari de cerca

Ángel Soria

Ángel Soria és un dels músics més eminents de la seua generació. La seua sensibilitat musical, la seua refinada tècnica i el profund coneixement del repertori de tots els estils, li han permès destacar com a solista internacional i com a membre del renombrat quartet de saxofons SIGMA Project. La seua carrera com saxofonista li ha dut a països com Suïssa, Alemanya, França, Àustria, Portugal, Gran Bretanya, Eslovènia, Polònia, Rumania, Suècia, Itàlia, Estònia, EEUU, Mèxic, Xile, Argentina, Jamaica i Tailàndia, participant en la programació d’auditoris com el Teatre Colón de Buenos Aires, el Stadtcasino de Basilea, el Auditorio Nacional de Música de Madrid, el Palacio de Bellas Artes de Ciudad de México o el Concert Hall of Mahidol University de Bangkok.

Ha col·laborat en gravacions amb els segells Deutsche Grammophon, Sigma Records, Verso, Orpheus y Col-legno, amb agrupacions com SIGMA Project, Orquesta i Coro de Radio y Televisión Española i Orquesta Nacional de España. Entre la seua producción discográfica, destaca el projecte personal TRUTHS, the saxophone in the early XXIst Century, en el que Angel ha volgut deixar constancia de les seues creacions més representatives d’autors espanyols de diferents generacions com como Joan Magrané, Jesús Torres, Javier Quislant, Juan José Eslava, Alberto Posadas i Alberto Bernal. En quant al seu treball amb SIGMA Project, destaca el projecte Utopías, en el que SIGMA ofereix un resum dels seus primers cinc anys d’obres escrites per al quartet. 

Conjuntament amb SIGMA Project, Angel Soria ha presentat més de 40 obres de nova creació de compositors de la talla de Alberto Posadas, José María Sánchez-Verdú, José Manuel López López, Ramon Lazkano, Jesús Torres, Héctor Parra, Sergio Blardony, José Luis Torá, Alberto Bernal, Víctor Ibarra, Iván Naranjo, Georgina Derbez, Arturo Fuentes, Miguel Farías, Simone Movio, Mª Eugenia Luc o Yair Klartag, i realitzant estrenes en Espanya de Sofía Gubaidulina, Peter Eötvös, George Friedrich Haas, Hugues Dufourt o Salvatore Sciarrino. La exploració de noves gramàtiques, atribut essencial de SIGMA Project, ha permitit el desenvolupamenet de treballs com el realitzat amb Alberto Posadas en el seu cicle de tres quartets Poética del Laberinto, el cicle Khora de quatre quartets i acordeó microtonal amb José María Sánchez-Verdú o la emocionant col·laboració amb Fèlix Ibarrondo per a Izarbil, obra per a quartet de saxòfons i orquestra simfònica. 

Com a solista, destaquen les seues aparicions amb la Orquestra del Conservatori Superior de les Illes Balears (2010), ), Concertino da camera de Jacques Ibert; Orquesta de Radio y Televisión Española (2011), Grupos Tímbricos de Gerardo Gombau; Kammerorchester Basel (2012), Concierto en Mib de Alexander Glazunov; Orquesta i Coro de la Comunidad de Madrid (2013), Izarbil de Félix Ibarrondo; Chamber Academy Orchester (2014), Scaramouche de Darius Milhaud; Thailand Philarmonic Orchestra (2014), Maha Mantras de Narong Prangcharoen; Orquesta estable del Teatro Argentino (2016), De Materie de Louis Andriessen; Samuel Felsted Chamber Orchestra of Kingston, Jamaica (2016), Oboe Concerto in D minor de Alessandro Marcello y Xaymaca de Peter Ashbourne; Orquesta estable del Teatro Colón (2017), De Materie de Louis Andriessen.

Ha sigut membre de Fukio Ensemble (2007-2011), KLANGlos (2011-2012), Synergia Trio (2012-2014), dúo percusión y saxofón Lucía Carro & Ángel Soria (2011-2012), dúo piano y saxofón Florian Von Radovizt & Ángel Soria (2013-2014), dúo piano y saxofón Stefanos Spanopoulos & Ángel Soria (2014). Ha col·laborat amb ensembles el el Ensemble Impuls Academy (2011), Diagonal Ensemble (2012), Ensemble Boswil (2013), Dotrens & friends (2014), SIGMA Project & friends (2015) i amb orquestres com la Orquesta Nacional de España (2012, 2013), Basler Festival Orchestra (2012, 2016), Orchester de Hochschule für Musik Basel (2013), Orquesta de Radio i Televisión Española (2013) y la Orquesta y Coro de la Comunidad de Madrid (2015).

Angel Soria va estudiar al Conservatori Superior de les Illes Balears amb Andrés Gomis i Rodrigo Vila. Va completar els seus estudis amb con Marcus Weiss en la Hochschule für Musik Basel i en la Pädagogische Hochschule FHNW, on va obtindre la titulació de de Master of Arts Musikalische Performance (2012) y Master of Arts Musikpädagogik (2014). Va finalitzar tots els seus estudis amb honors i en el any 2014 va tancar la seua etapa com a estudiant en el segon premi en la quarta edició de la la “Jean-Marie Londeix Competition” en Bangkok, en la que va destacar per la seua profunditat de la seua interpretació del repertori tradicional per a saxòfon. 

Des de 2014, Angel Soria és el profesor de Saxòfon en el Conservatorio Superior de Castilla y León i impartix clase en els Campus Sax organitzats per SIGMA Project en la Universidad de Alfonso X el Sabio de Madrid.