• Edicto listado de calificaciones obtenidas en el primer ejercicio. 

Formulari de cerca

Festes

Massamagrell celebra tradicionalment les seues festes en honor a la Mare de Déu del Rosari i a Sant Joan Evangelista, els seus patrons, a finals del mes de Setembre i principis d'Octubre.

A més a més durant tot l'any es succeïxen gran quantitat de Festes Populars en els diferents barris, caracteritzades totes elles per una gran participació ciutadana.

Un breu resum de l'agenda festiva de Massamagrell mes a mes, dóna mostra d'això:

  • Gener:

Festivitat de Sant Antoni Abad o Sant Antoni del Porquet, entre els actes més populars es troba la benedicció dels animals, així com la tradicional "Caldera", menjar popular valencià, d'arròs amb fesols i naps. També la cremà de la "Foguera", els actes pirotècnics, i la realització de "Bous al Carrer".

  • Març:

Març és el mes de les Falles. Hi ha un total de set Comissions Falleres, formades per més de 2.000 Fallers i Falleres, que des de xiquets viuen intensament esta gran festa valenciana. Junt amb els primeres brises de la primavera, els trages, les "mascletaes", els castells de focs artificials, les cercaviles i com no l'Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats, omplin de color i olor de pólvora i festa totes i cada uns dels carrers de la població. El foc, amb la tradicional "cremà" la nit de Sant Josep, converteix en cendres els set monuments fallers i tot un any d'il·lusions i treball, però al mateix temps renova eixes il·lusions per al nou any faller.

  • Abril:

Encara que en el nucli antic del municipi no hi ha una gran tradició de la celebració de la Setmana Santa, si que podem dir que en el Barri de la Magdalena, hi ha nombroses confraries que trauen els seus passos en processó professant-los una gran devoció.

  • Maig:

Amb els primers Bous al Carrer, es dóna inici a la Temporada Taurina, en la que un total de 15 Penyes Taurines realitzen este espectacle taurí en diferents barris del municipi. Durant un total de quinze dissabtes, la celebració de "vaquillas" a la vesprada i "bou embolat" a les nits prolonguen esta festa fins al mes de Novembre, que culmina en les Jornades Taurines amb una exposició de les fotos mes rellevants de la temporada, premis als millors bous, xerrades i conferències molt interessants per als aficionats al món taurí.

  • Juny:

L'arribada de l'estiu, també es festeja a Massamagrell. Municipi costaner, celebra la festivitat en Honor a Sant Joan, i amb això el solstici d'estiu en el Barri de la Raval.

  • Juliol:

Des de fa alguns anys es commemora l'aniversari de la fundació del Poble de Massamagrell, la Carta Pobla va ser atorgada el 17 de juliol de 1.271 per l'orde de Calatrava. Les Festes Fundacionals, es celebren durant el cap de setmana mes pròxim al 17 de juliol, i en el que la Fira per a xicotets i majors, la Zona Gastronòmica per a disfrutar d'un bo sopar a l'aire lliure i els concerts i disc-mòbils fan que es respire un gran ambient estiuenc en esta població.

  • Agost:

Massamagrell, celebra en este mes les Festes Majors del Barri de la Magdalena. Durant la setmana del 15 d'agost, este important nucli de la població realitza processons, revetles, discomóviles, paelles...

  • Setembre:

Un mes, amb tots els dissabtes de Bous al Carrer i que finalitza amb les principals festes del municipi: Les Festes Majors. La setmana de Festes Majors, que normalment discorre durant l'última setmana de setembre, s'inicia amb el Pregó de Festes i en ella se succeïxen gran quantitat d'actes. Revetles, disc-mòbils, concerts, sopars populars, el ball de disfresses i els bous omplin de vida els seus carrers i places. Un dels actes més multitudinaris són les paelles i la "torrà", que es realitzen a la nit i que congreguen a més de 5.000 persones que cuinen en els carrers les paelles o l'embotit. A més, la part religiosa del municipi, també demostra la seua fe, eixint als carrers en les processons i actes religiosos que se celebren en Honor als seus patrons, La Mare de Déu del Rosario, i Sant Joan Evangelista, així com al Crist del Consol i de l'Empar i a la Immaculada Concepció.

  • Octubre:

Una altra de les tradicionals festes religioses se celebra en este mes. En el Barri de Sant Francesc, es realitzen actes lúdics, festius i religiosos en honor a San Francesc d'Assís. Moltes vegades la coincidència d'esta festivitat amb el 9 d'Octubre, dia de la Comunitat Valenciana, fa que les festes es prolonguen uns quants dies, donant amb això el tancament definitiu a tot un any de festes abans de l'arribada de l'hivern.