• Edicto listado de calificaciones obtenidas en el primer ejercicio. 

Formulari de cerca

Turisme

http://massamagrellturistico.esy.es/

 

Massamagrell es va constituir com a població en l'any 1271, al ser reconeguda com a tal pel rei Jaume I, concedint-li la Carta Pobla en el Llibre dels Repartiments, encara que els seus orígens daten de la existència d'una alqueria àrab en l'any 1238 i els seus assentaments íbers.

 

MONUMENTS I LLOCS D'INTERÉS

·         Esglèsia Parroquial de San Joan Apòstol i Evangelista: la seua construcció data de l'any 1767 i es coneguda com a la Catedral de l'Horta Nord per la seua majestuositat i dimensions. De planta basilical, tres naus amb capelles laterals d'estil classicista amb decoració rococó, pintures de Soler Blasco i Juan Celda de la Visitación, la façana és d'estil barroc amb columnes jòniques i toscanes. Destaca el relleu realitzat per Luis Domingos (1767) “Martirio de San Juan en la tina”.

 

·         Convent Capuchino de Santa Maria Magdalena: data de l'any 1597, ampliat als anys 1608 y 1611. Va ser fundat pel patriarca San Juan de la Ribera. L'ermita que dóna origen a la seua construcció data del segle XV.

 

·         Convent Terciàries Capuchines: fundat en 1885 per a acollir orfes afectats per la epidèmia de còlera d'ixe mateix any, en ell està el sepulcre del Pare Lluís Amigó de Massamagrell, fundador d'esta ordre, amb centres religiosos arreu del món dedicats a l'educació i el apostol·lat de la joventut.

 

·         Museu Pictòric Municipal Martínez Beneyto: (visites concertades Telf. 961443953)

 

·         Monument i casa natalícia del Pare Lluís Amigó (ubicat a la Plaça de la Constitució, enfront de l'Ajuntament).

 

·         Paseig Rei en Jaume, on es troba l'estació del Metro, Centre Cultural i Llar del Jubilat.

 

·         Paseig Joan Celda (zona de parc i passeig).

 

·         Platja i Marjal de Massamagrell. Es tracta d'una zona humida protegida on conviuen diversos ecosistemes.

 

·         La Via Xurra: una via verda que comença en la ciutat de València i finalitza el seu recorregut a Puçol, atravesant la comarca de l’Horta Nord, durant uns 15 km en forma de carril bici.

 

·         Museu de Castes i Encastes del bou de lídia. Sorgix de l'interés i l'afició de Juan Eres i la seua família cap a la festa dels bous.

 

·         Mercats setmanals de dimarts, dijous i dissabtes.

 

FESTES LOCALS

·         Festes Majors, a finals de septiembre, principis d'octubre, amb espectacles de carrer, balls tradicionals valencians i “Bous al Carrer”, a més de les solemnes processons.

·         Festes a Sant Francesc, al Barri de “Sant Francesc”, a primers d'octubre.

·         Festes de Sant Antoni Abad, característiques per la benedicció d'animales i les típiques calderes populars, en el mes de gener.

·         Setmana Santa, amb processons i actes religiosos al Barri de la Magdalena.

·         Festes del Raval, a finals de juny, dedicades a Sant Joan Bautista, amb sopars i espectacles a l'aire lliure i els tradicionals “Bous al Carrer”.

·         Festes Fundacionals, al mes de juliol, commemorant la fundació del municipi de Massamagrell a través de l'otorgament de la Carta Pobla.

·         Festes de la Mare de Déu d'Agost, al Barri de la Magdalena.

 

GASTRONOMIA

·         Calderes: plat també conegut com “arròs amb fessols i naps”, fet amb porc, naps, arroç y fessols principalment.

·         Paella: durant les Festes Majors se celebra la “Nit de paelles”

·         Torrà”

·         Patisets de boniato: dulços molt típics al Nadal.

·         “Rosquilletes”, entre elles molt típiques les que porten “llavoretes”.

·         Satgí: dolços fets amb mantega de cerdo y típics en Pasqua.

·         Panquemado

·         Rollets d'anís

·         Coca Cristina: feta principalment amb ametlla.

·         Rotll de “Sant Blai”, pel dia de Sant Blai

 

ESPORT AUTÒCTON: “LA PILOTA I EL TRINQUET

La “pilota valenciana” és l'esport autòcton de la nostra terra, en el qual, Massamagrell compta amb reconeguts “pilotaris

Dimarts de tot l'any té lloc una partida de pilota en el trinquet “Tio Pena” de Massamagrell. 

 

Personal

Regidor de Turismo: Francisco Gómez Laserna
Personal Administratiu: Fina Cámara Martínez