• Edicto listado de calificaciones obtenidas en el primer ejercicio. 

Formulari de cerca

Excursió mediambiental octubre
6/11/2018

El diumenge 28 d'octubre vam poder gaudir a Massamagrell, amb el permís dels cels que ens van brindar un dia assolellat, d'una excursió mediambiental, la primera activitat d'una sèrie de deu (una per mes).

Des de la Regidoria de Medi ambient s'agraeix la considerable participació de moltes i molts valents que no es van acoquinar per les pluges caigudes el dia anterior.

L'excursió consistia a conèixer l'àmbit del territori del municipi i la seua flora i fauna magníficament relatada pel nostre cicerón Manuel Polo.

Partint de les portes de l'ajuntament, ens dirigirem al barranquet, llit natural del que va ser un rierol, on Manuel ens va mostrar els inconvenients de construir habitatge en llocs inundables. Partim als camps, mostrant-nos els diferents tipus de cultius i la utilitat de plantes silvestres, caminant per la senda de l’alqueria ens vam detenir per a mostrar-nos els diferents cultius de l'horta, vam poder veure un ratonero en ple vol i després una rajada d'ovelles que pastaven en camps abandonats.

En arribar a l’alqueria, Manuel ens va explicar del perquè d'aquestes construccions i de la utilitat que encara tenen. També ens va parlar de com aconsegueixen saber de l'existència d'òbiles i de la utilitat d'aquestes en el control de rates, arribant a caçar les 2.000 unitats a l'any. Vam veure i vam poder tocar el regurgito de l'òbila, on es trobava l'esquelet de l'animal i la seua pell que els resulta indigestible. 

Els xiquets van prestar moltíssima atenció quan Manuel els va explicar com funcionava l'incisiu inferior dels rosegadors de forma pràctica doncs es trobava perfectament conservat. Seguint pel travesser arribem a la confluència amb el camí la Mar on sota l'espill convex de l'encreuament, ens trobem diversos regurgitones en aquest cas de Mussol.

A causa de les torrencials pluges caigudes en l'última setmana, el pas subterrani de l'autovia es trobava anegat i ens va impedir l'accés a la marjal que era l'últim punt del recorregut, així doncs ens vam tornar al poble.

Tres hores d'itinerari que va resultar altament gratificant rebre la satisfacció dels participants en expressar-nos les seues opinions.
Una excursió que ens va fer tindre a Massamagrell un poc més en els nostres cors, ho vam viure, ho vam veure, ho olorarem, ho escoltarem i ho sentirem més nostre. Hui, per a nosaltres, Massamagrell té un poc més de valor...POSEM EN VALOR EL NOSTRE.