• Edicto listado de calificaciones obtenidas en el primer ejercicio. 

Formulari de cerca

La Generalitat cedeix en lloguer social dos habitatges públics a Massamagrell
30/11/2017

La Conselleria inverteix més de 43.000 euros en actuacions de millora i reparació d'habitatges socials en la localitat
La directora general de EIGE es reuneix amb l'alcalde de Massamagrell i la regidora de Benestar Social

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha cedit hui en règim de lloguer social dos habitatges públics a Massamagrell després de quatre anys sense adjudicar cap pis social en aquest municipi a famílies amb necessitats socials.

L'adjudicació ha tingut lloc durant la reunió mantinguda entre la directora general de l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Helena Beunza, l'alcalde de Massamagrell, Pep Galarza, i la regidor de Benestar Social de Massamagrell, Nina Sepúlveda. Una trobada en la qual han analitzat la situació del parc públic d'habitatges de la Generalitat en aquest municipi.

La directora general de EIGE ha assegurat que per al Consell, l'habitatge “és una necessitat bàsica i és conscient del risc d'exclusió social si no s'apliquen les polítiques d'habitatges adequades”. Per a açò, està actuant en aquells municipis en els quals gestiona habitatges públics i, en el cas de Massamagrell, el Govern Valencià ha invertit 43.400 euros en la millora i reparació del parc públic. 

En la reunió s'ha analitzat el desenvolupament del Pla d'Intervenció Integral Sostenible (PIIN) que coordinen la Generalitat i l'Ajuntament en el grup del Barri de la Magdalena. A l'octubre de 2016 començava amb l'organització de reunions amb els residents per a informar de les mesures del Consell per a facilitar el pagament de les seues rendes. En elles, se'ls va explicar l'existència de bonificacions a les quals podien acollir-se per a adequar el lloguer a la seua capacitat adquisitiva, així com les actes de reconeixement de deute per a aquells veïns amb deute en l'abonament de les seues rendes o despeses comunitàries.

L'agost passat va tenir lloc una reunió de seguiment en la qual es van citar a 18 famílies, a les quals va acudir poc més de la meitat. Cal destacar que des de EIGE s'estan oferint totes les facilitats perquè els residents complisquen amb les seues obligacions.

D'altra banda, dins d'aquest pla, la Conselleria que dirigeix María José Salvador ha dissenyat un projecte de reparació i millora d'elements comuns amb una inversió benvolguda en més de 254.000 euros. Helena Beunza ha informat als representants municipals que en l'actualitat, la Direcció general d'Habitatge té en fase de tramitació per encàrrec el projecte. Inicialment les obres previstes inclouen l'adequació d'instal·lacions, vestíbuls, escales i replans de planta; reparació de façanes i cobertes i la reestructuració i adequació d'espais públics.

Beunza ha destacat l'esforç que està realitzant el Consell per a facilitar l'accés a l'habitatge a “els grups menys afavorits socialment que, per problemes de solvència, no poden trobar una casa en condicions de mercat”.

De les 44 habitatges que EIGE gestiona a Massamagrell, 31 estan cedides en lloguer, 5 en venda amb pagament ajornat, dos s'adjudiquen hui i les sis restants estan ocupades sense títol. A aquestes sis famílies se'ls ha oferit acollir-se al procés de regularització i per a açò han de complir una sèrie de criteris que marca la Resolució de la Direcció general d'Habitatge de 4 d'abril i publicada en el DOGV el 6 d'abril.

Els criteris objectius estableixen que hauran de reunir les condicions per a ser adjudicataris d'un habitatge públic, acreditar situació de vulnerabilitat i que aqueix habitatge és la seua residència abans de l'1 de juliol de 2015. També hauran de comprometre's a assumir els pagaments de lloguer i despeses de comunitat i permetre al personal de EIGE l'accés a l'habitatge per a comprovar les seues condicions d'habitabilitat.

A més, la Resolució també estableix el compliment d'uns criteris subjectius com que no han d'existir problemes de convivència amb la resta de veïns de l'edifici. Tot aquest procés de regularització es realitza de forma coordinada entre la Conselleria i els serveis socials municipals.